Grup tinta

În cadrul proiectului ADAPTOR, desfășurat la sediul Centrului de Informare Consiliere Profesională și Mediere a Muncii Baia Sprie, în perioada 01.09.2014-05.09.2014 au fost înregistrați în grupul țintă 15 persoane. Totodată persoanele înregistrate au beneficiat de serviciul de consiliere profesională și vocațională, juridică, evaluare aptitudinală și medire pe piața muncii.

În cadrul proiectului ADAPTOR, desfășurat la sediul Centrului de Informare Consiliere Profesională și Mediere a Muncii Baia Sprie, în perioada 08.10.2014-10.09.2014 au fost înregistrați în grupul țintă 8 persoane. Totodată persoanele înregistrate au beneficiat de serviciul de consiliere profesională și vocațională, juridică, evaluare aptitudinală și medire pe piața muncii.

In cursul lunii mai 2014, au  fost identificate,  recrutate si inscrise  in cadrul activitatilor proiectului  ADAPTOR, un somer, 33 de someri de lunga durata, 6 someri cu varsta peste 45  de ani, si 8 someri de lunga durata tineri. Acestia au beneficiat de serviciile de consiliere si orientare profesionala oferite de expertii din cadrul proiectului, in vederea identificarii abilitatilor profesionale pe care le detin si inscrierea la cele mai potrivite cursuri de formare profesionala a persoanelor adulte, in scopul facilitarii incadrarii ulterioare pe piata muncii.

In luna iunie 2014 urmand aceleasi obiective si activitati au fost obtinute urmatoarele rezultate: Un numar de 8 persoane inactive, 4 someri, 20 de someri de lunga durata, 9 someri cu varsta peste 45 de ani, 3 someri tineri si 16 someri de lunga durata tineri au beneficiat de serviciile de identificare, recrutare si selectie a  grupului tinta, urmand sa beneficieze de consiliere profesionala adaptata nivelului de pregatire profesionala a fiecarei persoane in parte.

In lunile iulie, august si septembrie 2014 au beneficiat de serviciile directe de recrutare si selectie pentru activitatile proiectului ADAPTOR un numar de 16 persoane aflate in cautarea unui locde munca, dar care nu au reusit sa se incadrezepe piata muncii, un numar de 12 persoane fara loc de munca, 44 someri de lunga durata, 21 someri peste 45 de ani, 27 someri tineri si 28 someri de lunga durata tineri. Acestia au beneficiat de aceleasi servicii de consiliere profesionala.

In luna septembrie, 12 persoane au beneficiat  de serviciile  expertilor, de mediere intre persoanele aflate in cautarea unui loc de munca, someri si angajatori in vederea identificarii din partea angajatorilor a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, care corespund cat mai mult cerintelor postului pe care il detin ca vacant.

Pana la finalizarea activitatilor proiectului,  ne propunem sa recrutam un numar de 320 de persoane din care 300 vor urma cursuri de formare profesionala. Vor fi inscrise si consiliate profesional, in total 30 de persoane aflate in cautarea unui loc de munca, 30 de persoane inactive, 20 de someri, 100 de someride lunga durata, 40 de someri cu varsta peste 45 de ani, si 60 someri de lunga durata tineri; din totalul acestora 170 depersoane vor fi femei, iar 100 vor fi tineri cu varsta cuprinsa intre 15 si 24 de ani.